Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Δελτίο Τύπου Εκδόσεων ΕΥΡΑΣΙΑ (Παρουσίαση βιβλίου Κων.Μπουρλετίδη)

                                                             
Οικονομική Εκπαίδευση: Θεωρία και Τεχνικές Διδασκαλίας

Εκδήλωση με παρουσίαση βιβλίου και δρώμενα



Το Metropolis και οι Εκδόσεις ΕΥΡΑΣΙΑ οργανώνουν εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Μπουρλετίδη, Οικονομική Εκπαίδευση: Θεωρία και Τεχνικές Διδασκαλίας, την Πέμπτη 13 Μαΐου 2010 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Metropolis, «Metropolis Live Stage», Πανεπιστημίου 54 και Εμμανουήλ Μπενάκη, στις 08.00 μ.μ.

Για το βιβλίο και το ρόλο της οικονομικής εκπαίδευσης στην ηθική αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης θα μιλήσουν οι:

Γρηγόρης Χονδροκούκης – Πρόεδρος του Οργανισμού Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων

Αριστείδης Σάμιτας – Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Νίκος Κωνσταντόπουλος – Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Παντελής Τέντες – Πρόεδρος της Ένωσης Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Συντονίζει η Δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα.

Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης θα ακολουθήσει συναυλία από το συγκρότημα Soul Fuzz, με κομμάτια από τον Marvin Gaye και την Aretha Franklin μέχρι την Αmy Winehouse και την Alice Russel.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ένωσης Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.


Το βιβλίο Οικονομική Εκπαίδευση: Θεωρία και Τεχνικές Διδασκαλίας αποτελεί σημαντική καινοτομία στο χώρο της διδακτικής, διότι για πρώτη φορά παρουσιάζονται και αναλύονται διεξοδικά η διδακτική της επιχειρηματικότητας, οι «mini companies», μια ιδιαίτερα διαδεδομένη εκπαιδευτική δραστηριότητα στις χώρες της ΕΕ και προσφάτως στην Ελλάδα, ενώ προτείνονται εφαρμοσμένες παιδαγωγικές δραστηριότητες για την ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της καινοτόμου σκέψης των μαθητών και των φοιτητών.

Ιδιαίτερη μνεία στο βιβλίο, μέσω προλογικού σημειώματος, κάνει ο Καθηγητής, «γκουρού» της Ηγεσίας και του Μάνατζμεντ, Δημήτρης Μπουραντάς. (φωτογραφία που ακολουθεί)


Μεταξύ των άλλων σημειώνει: «Το παρόν βιβλίο αποτελεί μια ολοκληρωμένη και σύγχρονη πραγματεία για την αποτελεσματική διδασκαλία και μάθηση της οικονομικής επιστήμης. Η συμβολή του στους διδάσκοντες μπορεί να είναι σημαντική δεδομένου ότι ως καλοί γνώστες των οικονομικών, λόγω σπουδών, έχουν εκπαιδευθεί ανεπαρκώς στις παιδαγωγικές, εκπαιδευτικές και μαθησιακές μεθόδους και τεχνικές. Το βιβλίο προτείνει αρκετές πιο εργαστηριακές και κατά συνέπεια πιο αποτελεσματικές μεθόδους εκπαίδευσης από τη διάλεξη τις οποίες ο κάθε διδάσκων των οικονομικών μπορεί και πρέπει να χρησιμοποιεί, αν πιστεύει στον ουσιαστικό ρόλο του δασκάλου και φιλοδοξία του είναι η ανάπτυξη των γνώσεων, των διανοητικών ικανοτήτων και της προσωπικότητας των μαθητών ώστε να είναι ενάρετοι επαγγελματίες και πολίτες…»



Ο Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης με την πολύ σημαντική εμπειρία του στον τομέα της ανάπτυξης εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων υπόσχεται ένα διαφορετικό βιβλίο, που συνδυάζει διασκέδαση (Entertainment) και εκπαίδευση (Education), με αποτέλεσμα την κατάταξή του σε μια φιλόδοξη κατηγορία γραφής με την ονομασία «Edutainment».

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον κ. Τοπαρλάκη στο 210-3614968 ή στο atoparlakis@eurasiabooks.gr

5 σχόλια:

  1. ΚΩΣΤΑ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ.
    Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ.
    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
    Χ.ΚΟΥΤΣΟΥΛΙΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ φίλε για τις ευχές σου..τίποτα δεν είναι δεδομένο..Μαθαίνω γράφοντας...Γράφω μαθαίνοντας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.. ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!ΣΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ..
    ΝΑΝΤΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!ΕΥΧΟΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ.
    ΧΑΛΑΤΣΗ ΒΙΚΥ - ΑΠΟ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ ! ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙ "ΜΙΔΑ" ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ! ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΚΟΙΤΑΤΕ ΓΥΡΟ ΣΑΣ. ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Συμμετοχή στο 5ο Φεστιβάλ Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας GRBossible, που διοργανώνει για πέμπτη χρονιά το skywalker.gr

  Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή η συμμετοχή μου στο 5 ο Φεστιβάλ Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας GRBossible , που διοργανώνει για πέμπτη χρον...