Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Μια μικρή Κοινωνία στην Κερατέα αντιστέκεται στην αυθαιρεσία..ας τους ακούσουμε

Από τις 4 ξημερώματα του Σαββάτου, με χιονιά, διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν καταλάβει την περιοχή του Οβριοκάστρου Κερατέας παράνομα και καταχρηστικά προκειμένου να «προστατέψουν» τα μηχανήματα των εργολάβων που έχουν αναλάβει το έργο της δημιουργίας ΧΥΤΑ στην περιοχή. Επί δύο 24ωρα βιαιοπραγούν σε βάρος των κατοίκων της Λαυρεωτικής με υπερβολική χρήση χημικών. Δεκάδες κάτοικοι έχουν τραυματιστεί ενώ αρκετοί διακομίστηκαν στο Κέντρο Υγείας της περιοχής. Αποκορύφωμα της φασιστικής βίας ήταν και ο λυσσώδης ξυλοδαρμός του Δημάρχου Κερατέας κ. Σταύρου Ιατρού από 5 άντρες των ΜΑΤ παρ’ όλο που οι κάτοικοι τους παρακαλούσαν να σταματήσουν.


Οι φωτογραφίες αποτυπώνουν ελάχιστα την πραγματικότητα που βιώνουν οι κάτοικοι.

Επιπλέον οι ειδικές δυνάμεις καταστολής έχουν συλλάβει κατοίκους από την Κερατέα και το Λαύριο. Ο φασισμός του  έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο!!
















Επειδή τα περισσότερα ΜΜΕ αποσιωπούν τον δίκαιο αγώνα των κατοίκων υπενθυμίζεται  ότι:


► Το Οβριόκαστρο είναι κηρυγμένος αρχαιολογικός χώρος και τοπίο φυσικού κάλλους και ΟΧΙ ΧΩΜΑΤΕΡΗ

Είναι κηρυγμένη ζώνη Α’ απόλυτης προστασίας λόγω αρχαιολογικού ενδιαφέροντος απ’ το Υπουργείο Πολιτισμού (ΦΕΚ 1070/Β/29-12-1995), Στoυς πρόποδες του Οβριοκάστρου στη θέση Μύρτεζα βρέθηκε ένας θαλαμοειδής Μυκηναϊκός τάφος και ο Κούρος της Κερατέας που εκτίθεται στην αίθουσα 12 του Εθνικού μας Αρχαιολογικού Μουσείου. Στον πυρήνα του και ευρύτερα υπάρχουν αρχαίες μεταλλευτικές στοές(5ουπ.χ αιώνα). (1)

Παρ’ όλα αυτά δεν έχει προηγηθεί αρχαιολογική έρευνα

► Ο χώρος έχει χαρακτηρισθεί τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους (ΦΕΚ 852/Β/3.9.1980) (2)

Επίσης αποσιώπησαν χαρακτηριστικά της περιοχής που αποτελούν τα άλλα κριτήρια αποκλεισμού ΧΥΤΑ, ότι δηλαδή υπάρχει πηγή και το υδατόρευμα Μουζάκι (3), ότι η περιοχή είναι αναδασωτέα (4), υπάρχει νόμιμη κατοικία (5), απέχει λιγότερο από 1200 μ. από τα όρια του οικισμού Πλάκα (6), ενώ το σεισμικό ρήγμα της περιοχής τέμνει κάθετα τον προτεινόμενο χώρο και την διασχίζει αγωγός φυσικού αερίου (7).

► Η περιοχή των 500 στρεμμάτων, σχεδόν στο σύνολό της, ανήκει σε ιδιώτες. Όμως δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες απαλλοτριώσεις

► Δεν έχουν δημοπρατήσει ΧΥΤΥ αλλά ΧΥΤΑ. Ο Υπουργός Εσωτερικών κύριος Ραγκούσης θα πρέπει να τοποθετηθεί άμεσα για το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συμμετοχή στο 5ο Φεστιβάλ Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας GRBossible, που διοργανώνει για πέμπτη χρονιά το skywalker.gr

  Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή η συμμετοχή μου στο 5 ο Φεστιβάλ Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας GRBossible , που διοργανώνει για πέμπτη χρον...