Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021

Απεβίωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Aποφοίτων Ζωσιμαίας Σχολής Αθανάσιος Δάλλας

 


Η «συντροφιά του δαχτυλιδιού», η παρέα των Προέδρων των Συλλόγων Αποφοίτων Ιστορικών Προτύπων Σχολείων, το Συντονιστικό μας δεν θα είναι ποτέ η ίδια.. Η απώλεια του καλού φίλου, συνοδοιπόρου και συναγωνιστή Σάκη Δάλλα Προέδρου των Αποφοίτων της Ζωσιμαίας Σχολής, με γέμισε θλίψη και πόνο. Ήταν ένας μαχητικός ευπατρίδης που αφιέρωσε σημαντικό μέρος της ζωής του στην επαναφορά του Θεσμού των Προτύπων Σχολείων και στην αναβάθμιση της Ζωσιμαίας Σχολής, του σχολείου του, που αγάπησε με πάθος και συνέβαλλε αποφασιστικά με τους αγώνες, τις παρεμβάσεις και τις ενέργειες του στο να ξαναγίνει Πρότυπο Σχολείο.  Δική του ιδέα και όραμα η συνεργασία όλων των Συλλόγων Αποφοίτων των Ιστορικών Προτύπων Σχολείων με κύριο στόχο την επαναφορά του Θεσμού του καλού δημόσιου Πρότυπου Σχολείου. 

Αποτέλεσμα των δικών του ενεργειών η δημιουργία του Συντονιστικού Οργάνου των Συλλόγων Αποφοίτων των Ιστορικών Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων που την περίοδο 2009 έως 2020, έδωσε σημαντικές μάχες απέναντι σε όσους πολεμούσαν το θεσμό ή ολιγωρούσαν στην εφαρμογή του νομικού πλαισίου για τη λειτουργία των Σχολείων μας ως Προτύπων. Συναισθηματικός και Παρορμητικός, 

Άνθρωπος με αρχές και αξίες, ασυμβίβαστος  και απόλυτος δεν δίστασε να συγκρουστεί για να ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα και να μας ταρακουνήσει δημιουργικά όταν νόμιζε ότι αποκλίνουμε από τους στόχους μας ή συμβιβαζόμαστε με κάτι λιγότερο από αυτό που άξιζαν τα σχολεία μας.
Σάκη σ ευχαριστώ για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που έδειξες όλα αυτά τα χρόνια της συνεργασίας μας δίνοντας την ευκαιρία στους Αποφοίτους της Ιωνιδείου και σε μένα ως Πρόεδρο τους να συμμετέχουμε σε ένα καλό και δίκαιο αγώνα που δικαίωσε όχι μόνο εμάς αλλά μια ολόκληρη κοινωνία που διψά για αξιοκρατία, υψηλής ποιότητας δημόσια παιδεία και ευκαιρίες για όλους και όχι μόνο για τους προνομιούχους και τους «Κολλεγιόπαιδες» 
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συμμετοχή στο 5ο Φεστιβάλ Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας GRBossible, που διοργανώνει για πέμπτη χρονιά το skywalker.gr

  Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή η συμμετοχή μου στο 5 ο Φεστιβάλ Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας GRBossible , που διοργανώνει για πέμπτη χρον...