Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010

Οικονομική Εκπαίδευση: Θεωρία και Τεχνικές Διδασκαλίας - Εκδήλωση με παρουσίαση βιβλίου και δρώμενα

Το Metropolis και οι Εκδόσεις ΕΥΡΑΣΙΑ την Πέμπτη 13 Μαΐου 2010 πραγματοποίησαν στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Metropolis, «Metropolis Live Stage», εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Μπουρλετίδη, Οικονομική Εκπαίδευση: Θεωρία και Τεχνικές Διδασκαλίας. Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Ένωσης Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.


Για το βιβλίο και το έργο του συγγραφέα μίλησαν κατά σειρά οι:

Γρηγόρης Χονδροκούκης – τ. Πρόεδρος του Οργανισμού Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων. Ο κ. Χονδροκούκης τόνισε την πρωτοτυπία και την καινοτομία του βιβλίου, το οποίο απευθύνεται σε κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη σε θέματα αγωγής της οικονομίας.Νίκος Κωνσταντόπουλος – Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Ο κ. Κωνσταντόπουλος μεταξύ των άλλων «έθεσε εαυτόν στη θέση του μαθητή» και τόνισε ότι διαβάζοντας το βιβλίο ανακάλυψε τρόπους βελτίωσης της διδακτική ικανότητας.Αριστείδης Σάμιτας – Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Ο κ. Σάμιτας στάθηκε στην πολυετή προσπάθεια του συγγραφέα να υλοποιήσει πρωτότυπες και καινοτόμες εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.Παντελής Τέντες – Πρόεδρος της Ένωσης Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο κ. Τέντες, με αφετηρία την έλλειψη παιδαγωγικής επάρκειας των εκπαιδευτικών και ιδιαίτερα των καθηγητών οικονομικών μαθημάτων, υπογράμμισε ότι το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί από μόνο του ένα σεμινάριο αυτοεκπαίδευσης και το συνέστησε ανεπιφύλακτα σε όλους.

Την εκδήλωση συντόνισε η Δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα, η οποία ζήτησε από τους ομιλητές να σχολιάσουν τη σχέση οικονομικής εκπαίδευσης και κρίσης, αλλά και το έλλειμμα παιδείας των εκπαιδευτικών ως προς τις οικονομικές έννοιες. Στη συνέχεια κάλεσε στο βήμα τον συγγραφέα, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι το βιβλίο αποτελεί σημαντική καινοτομία στο χώρο της διδακτικής, διότι για πρώτη φορά παρουσιάζονται και αναλύονται διεξοδικά η διδακτική της επιχειρηματικότητας, οι «mini companies» (μια ιδιαίτερα διαδεδομένη εκπαιδευτική δραστηριότητα στις χώρες της ΕΕ και προσφάτως στην Ελλάδα), ενώ προτείνονται εφαρμοσμένες παιδαγωγικές δραστηριότητες για την ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της καινοτόμου σκέψης των μαθητών και των φοιτητών.

Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης ακολούθησε συναυλία από το συγκρότημα Soul Fuzz, με κομμάτια από τον Marvin Gaye και την Aretha Franklin μέχρι την Αmy Winehouse και την Alice Russel.

Στην εκδήλωση έδωσε το «παρών» πλήθος κόσμου τόσο από το χώρο της παιδείας και του πολιτισμού όσο και από το χώρο του επιχειρείν. Μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν:Ο Πρόεδρος του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου Νικήτας Νικητάκος, ο Διευθυντής Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του ΕΚΕΠΙΣ Θανάσης Βασίλαινας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά Αντώνης Καλογερόγιαννης, ο Πρόεδρος του ΕΣΒΕΠ και ιδρυτής της 3αλφα Νίκος Καραγεωργίου, το μέλος του Δ.Σ της «Κοινωνίας της Πληροφορίας ΑΕ» και Νομικός Παναγιώτης Δέγλερης, ο Πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Αντώνης Αντωνίου, ο Πρόεδρος και Ιδρυτής του Ομίλου ΑΠΟΨΗ Χαράλαμπος Ζαφειρόπουλος,


ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Νέων Επιχειρηματιών Ανδρέας Στεφανίδης, ο Γενικός Διευθυντής της ATExcelixi ΑΕ, στέλεχος της ATE BANK και συγγραφέας Μιχάλης Γιαννουλέας, ο Διευθυντής του Ψυχοθεραπευτικού Κέντρου Πειραιά Νίκος Δέγλερης, ο Πρόεδρος της ΜΚΟ-Μέριμνα Ζωής Δημήτρης Θεοδωρολέας, ο πρώην Πρόεδρος του ΟΛΠ Σωτήρης Θεοφάνης, ο πρώην Αναπληρωτής Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας και Σύμβουλος Επικοινωνίας Ιωάννης Μοίρας, η Διευθύντρια της Ελληνογαλλικής Σχολής Saint-Paul Κατερίνα Παπαδοπούλου, ο πρώην Γενικός Διευθυντής της Σιβιτανιδείου Σχολής Γιάννης Λυμπέρης, η Προϊσταμένη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Σχολής Χαρά Κατελάνου, ο Υπεύθυνος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της ΑΣΠΑΙΤΕ Γιάννης Ψυχογιός, τα στελέχη του Γραφείου στήριξης προγραμμάτων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Ελένη Γκιούλη, Ρούλα Μαντέσου, Γιάννης Παρασκευόπουλος, Δήμητρα Κωνσταντακοπούλου, Δημήτρης Πέτσιος, Χάρης Μπασδέκης, ο συγγραφέας και αγωνιστής Τάκης Μπενάς, η δικηγόρος Βούλα Κωνσταντινίδη, η δημοσιογράφος Καλλιόπη Δράκου, η ιστορικός-θεωρητικός κινηματογράφου Ειρήνη Σταματοπούλου, ο συγγραφέας και Καθηγητής Κώστας Σιασσιάκος, οι μουσικοσυνθέτες Γιώργος Σαρρής και Τάσος Κατοπόδης, ο Γενικός Γραμματέας του Πειραϊκού Συνδέσμου και Νομικός Παναγιώτης Πετρόπουλος, ο Σύμβουλος Επιχειρήσεων και μέλος του ΔΣ των Αποφοίτων του Πειραματικού Γιάννης Τριανταφύλλου, οι Χρηματιστηριακοί Σύμβουλοι Σπύρος Παπαθανασίου και Γιώργος Ανεζύρης, ο Επιστημονικός Συνεργάτης του ΤΕΙ Πειραιά Δημήτρης Γκόντας, ο έφορος εκδηλώσεων του Συνδέσμου Αποφοίτων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά Δημήτρης Πετσετάκης, ο Πρόεδρος του Οδοιπορικού Συλλόγου Πειραιά και στέλεχος των Οικονομικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρης Μπουρλετίδης, o Οικονομολόγος - Φοροτέχνης και μέλος του ΔΣ των Αποφοίτων της Ιωνιδείου Βασίλης Βασιλειάδης, η νομικός Γιώτα Μπουρλετίδου, ο Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος Γιώργος Κεχαγιάς, τα στελέχη της EUROBANK Παναγιώτης Λιανός και Ανδρέας Ζερβός , ο λογιστής Νικήτας Λαμπρινάκος, η Οικονομολόγος -στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών Ιωάννα Κούβαρη και η Ψυχολόγος Αθηνά Κωλέττα.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις, παρακαλούμε, επικοινωνήστε με τον κ. Τοπαρλάκη στο 210-3614968 ή στο atoparlakis@eurasiabooks.gr

4 σχόλια:

 1. Πάντα άξιος!
  Κρίμα που δεν ήμουν εκεί !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πραγμαικά Γεωργία μου ήταν κρίμα..Έκανα αναφορά στο όνομα σου και στο γεγονός ότι το βιβλίο υπάρχει κείμενο σου..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΚΩΣΤΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙΣ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΣΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. Α ΞΕΧΑΣΑ ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΛΕΟΝ ΚΑΛΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ.
  Χ.ΚΟΥΤΣΟΥΛΙΑΝΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Κωστη παντα αξιος εξαλλου εισαι τοσο θετικος και αξιολογος ανθρωπος που δεν χρειαζεσε διαφημηση εκπεμπεις μαγνητισμο λογω θετικης ενεργειας
  Ετσι παντα να προσφερεις προς παραδειγματισμο ολων

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ανδρέας Κ. Μπουρλετίδης (1928-2017)

Αγαπημένε μας Πατέρα, Μας λείπεις ήδη πολύ.. και ας  έχουν περάσει μόνο μερικές ώρες από την « αναχώρηση » σου, όπως συνήθιζες με το...