Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

"Επί σκηνής χωρίς πρόβα''....Τρίτη 23 Νοεμβρίου στις 20.00 στον ΙΑΝΟ

Το βιβλίο έχει μπει δυνατά στη ζωή μας...Μας βοηθά χωρίς  μεγάλο κόστος να πραγματοποιήσουμε απαιτητικά ταξίδια στο χώρο και στο χρόνο, να αντλήσουμε αισιοδοξία, να αποτραβηχτούμε για λίγο από αυτά που μας φθείρουν και να ψάξουμε για λύσεις που τελικά βρίσκονται μέσα μας.
 Ένα τέτοιο βιβλίο είναι αυτό του Καθηγητή Ηγεσίας και Μάνατζμεντ Δημήτρη Μπουράντα, το οποίο μόλις κυκλοφόρησε και το οποίο θα παρουσιαστεί σήμερα από τις εκδόσεις Πατάκη και το βιβλιοπωλείο Ιανός (Σταδίου 24) στις 8:00 μ.μ.

Το βιβλίο "Επί σκηνής χωρίς πρόβα", αποτελεί ένα μαθησιακό ταξίδι για την αυθεντική ζωή και την ανθρώπινη κοινωνία και  μια πινελιά αισιοδοξίας στα γκρίζα σύννεφα που μας σκεπάζουν και δεν μας αφήνουν να σηκώσουμε τα μάτια μας και να αντικρίσουμε τον ουρανό. Μας κάνει να συνειδητοποιούμε ότι ζούμε φυλακισμένοι πίσω από τα σίδερα ενός μοντέλου κατανάλωσης και παραγωγής που έχει ως θεό τον πλούτο των υλικών αγαθών. Μας θυμίζει ότι χάσαμε τις ανθρώπινες αξίες και παραιτηθήκαμε στα άγχη, στα αρνητικά συναισθήματα και στην αλλοτρίωση. Μας κάνει να στοχαστούμε θέτοντας ξανά τα θεμελιώδη υπαρξιακά ερωτήματα για μια καλύτερη ζωή ως άτομα ως κοινωνία και ως κόσμος.

Όπως αναλύει ο ίδιος ο συγγραφέας Καθημερινά στη ζωή μας, βρισκόμαστε «επί σκηνής χωρίς πρόβα» και παίζουμε λιγότερο ή περισσότερο σημαντικές, αλλά κάθε φορά μοναδικές και διαφορετικές, πράξεις, κάνοντας τις δικές μας επιλογές σχετικά με το σενάριο και τους ρόλους μας. Και, δυστυχώς, εμείς δεν έχουμε την «πολυτέλεια» των προκαθορισμένων ρόλων και της πρόβας που έχουν οι ηθοποιοί. Συνεπώς, η μόνη προετοιμασία που μπορούμε να έχουμε είναι να εφοδιαστούμε με έννοιες, με αρχές, με μεθόδους, με ικανότητες και με αξίες, ώστε να κάνουμε σωστές επιλογές για να παίξουμε όσο γίνεται καλύτερα για μας και για αυτούς που αγαπάμε, επί σκηνής χωρίς πρόβα.


Άλλωστε, η ανάπτυξη ενός τέτοιου υποβάθρου συμβάλλει στο μαθησιακό μας ταξίδι, στην ολοκλήρωση και την ωριμότητά μας, που αποτελούν προϋποθέσεις για να καθορίσουμε εμείς το πεπρωμένο μας, να μην αφεθούμε στο μοιραίο, να πραγματώσουμε τις δυνατότητές μας και να ζήσουμε, όσο γίνεται, τη ζωή που εμείς θέλουμε, σε έναν κόσμο γεμάτο αβεβαιότητες, περιορισμούς και επιβολές,

Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζονται γνώσεις από τις κοινωνικές επιστήμες που ο συγγραφέας θεωρεί χρήσιμες για το θέατρο της ζωής μας, με δοκιμιακό, αλλά απλό και εκλαϊκευμένο λόγο, προσωπικές ιστορίες, μεταφορές, παραβολές και παραδείγματα.

Οι δύσκολες και επικίνδυνες καταστάσεις που βιώνουμε σήμερα ως κοινωνία καθορίζουν άμεσα την προσωπική μας ζωή και απαιτούν από τον καθένα μας, με τρόπο επιτακτικό πλέον, να οξύνουμε την πολιτική νοημοσύνη μας, ώστε να κάνουμε σωστές πολιτικές επιλογές για μας και για το μέλλον των παιδιών μας.



Απόψε λοιπόν το βράδυ ξεκινά στον ΙΑΝΟ ένα διαφορετικό ταξίδι στο οποίο όλοι είμαστε ευπρόσδεκτοι για να καταθέσουμε ιδέες, απόψεις και βιώματα
Για το βιβλίο θα  είναι εκεί και θα μιλήσουν οι:

Εύη Κυριακοπούλου, δημοσιογράφος

Μίμης Ανδρουλάκης, συγγραφέας – βουλευτής

Ηλίας Μοσχονάς, Διευθυντής Ανθρωπίνου Δυναμικού της Vodafone

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Apivita Νίκος Κουτσιανάς.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Δημήτρης Μπουραντάς είναι καθηγητής του Μάνατζμεντ και της Ηγεσίας, Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων για Στελέχη (Executive MBA) και της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει εργαστεί ως στέλεχος, σύμβουλος και εκπαιδευτής σε μεγάλο αριθμό ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων, δημοσίων, συνδικαλιστικών και άλλων κοινωνικών οργανισμών. Πολλές ερευνητικές του εργασίες έχουν δημοσιευθεί στα πιο έγκυρα διεθνή περιοδικά. Στην Ελλάδα, έχει εκδώσει πέντε βιβλία, από τα οποία το Μάνατζμεντ (εκδ. Μπένου) και το πιο πρόσφατο Ηγεσία: ο δρόμος της διαρκούς επιτυχίας (εκδ. Κριτική) είναι τα ελληνικά μπεστ σέλερ στο χώρο τους. Το πρώτο του μυθιστόρημα Όλα σου τα ‘μαθα μα ξέχασα μια λέξη (εκδ. Πατάκη), πήρε το βραβείο αναγνωστών του ΕΚΕΒΙ (2008) και για τρία χρόνια βρίσκεται στις λίστες των ευπώλητων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συμμετοχή στο 5ο Φεστιβάλ Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας GRBossible, που διοργανώνει για πέμπτη χρονιά το skywalker.gr

  Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή η συμμετοχή μου στο 5 ο Φεστιβάλ Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας GRBossible , που διοργανώνει για πέμπτη χρον...