Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» - Στήριξη Ανέργων


Με το παρόν κείμενο θα ήθελα να σας ενημερώσω για την υλοποίηση μιας σημαντικότατης δράσης του «Βοήθεια στο Σπίτι» το οποίο θα επιχορηγηθεί από το ΕΣΠΑ 2007-2013 στα πλαίσια του συγχρηματοδοτούμενου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» και έχει ως στόχο την κατ’ οίκον φροντίδα ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ, ώστε οι άνεργοι συγγενείς τους να μπορέσουν απρόσκοπτα να αναζητήσουν εργασία. Το Κ.Ε.Κ ΑΠΟΨΗ έχει επιλεγεί ως Μονάδα υλοποίησης της δράσης



Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»
                              Ανακοίνωση από ΚΕΚΕ ΑΠΟΨΗ


Σας ενημερώνουμε ότι το Κ.Ε.Κ. ΑΠΟΨΗ έχει επιλεγεί ως Μονάδα υλοποίησης της δράσης: «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής μέσω παροχής κατ΄ οίκον υπηρεσιών φροντίδας σε εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών ανέργων και αναγνωρισμένα επαπειλούμενων με ανεργία εργαζομένων που ωφελούνται από ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης».

Σύμφωνα με την Αναλυτική Πρόσκληση του προγράμματος που υλοποιείται από την Ελληνική Εταιρία Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.), δικαίωμα συμμετοχής ως ωφελούμενοι για την παροχή υπηρεσιών κατ’ οίκον σε άτομα του συγγενικού τους περιβάλλοντος (εξυπηρετούμενοι) έχουν:


1. Άνεργα άτομα εγγεγραμμένα στον ΟΑΕΔ καθώς και

2. Άτομα που ήταν άνεργα και κατά την έκδοση της Πρόσκλησης


συμμετέχουν σε Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης δηλαδή σε:

• πρόγραμμα Stage , Ν.Θ.Ε. , Ν.Ε.Ε. του Ο.Α.Ε.Δ.

• πρόγραμμα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης

• πρόγραμμα επιχορήγησης 200.000 θέσεων πλήρους απασχόλησης με επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών, για τη διατήρηση τουλάχιστον 400.000 θέσεων εργασίας σε επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα

3. Άτομα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ που δεν διαθέτουν ή δεν δικαιούνται δελτίο ανεργίας και έχουν ατομικό εισόδημα έως 5.000 ευρώ για το οικονομικό έτος 2010.


Στα άτομα που θα επιλεγούν ως ωφελούμενοι/ες θα προσφέρονται κατ’ οίκον υπηρεσίες φροντίδας για τα συγγενικά τους πρόσωπα (εξυπηρετούμενοι) ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση των ωφελουμένων στην αγορά εργασίας.

Κατά συνεπεία, παρακαλούμε για την αναζήτηση - ενημέρωση και παραπομπή εν δυνάμει ωφελουμένων του προγράμματος στη Μονάδα μας (Αντ/χου Π. Βλαχάκου 38-40) ώστε να ενημερωθούν για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και να συμπληρώσουν με τη βοήθεια των στελεχών μας την αίτησή τους για συμμετοχή στη δράση. Οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν μέχρι 20/5/2011.



Πληροφορίες 2104618585, 2104629300 κ. Πετρίτη Νόρα & κ. Χριστοθανοπούλου Παναγιώτα


Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία η διευκρίνιση


Για το ΚΕΚ ΑΠΟΨΗ Α.Ε.


Χαράλαμπος Ζαφειρόπουλος


Πρόεδρος

1 σχόλιο:

  1. θα ηθελα να ρωτησω αν στους υπαλληλους του προγραμματος κολλανε ενσημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Συμμετοχή στο 5ο Φεστιβάλ Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας GRBossible, που διοργανώνει για πέμπτη χρονιά το skywalker.gr

  Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή η συμμετοχή μου στο 5 ο Φεστιβάλ Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας GRBossible , που διοργανώνει για πέμπτη χρον...