Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012

«ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ»
ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
«ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ»

http://www.uoa.gr/anakoinoseis-kai-ekdhloseis/anakoinoseis/proboli-anakoinwshs/ekpaideytiko-programma-me-titlo-a3iologhsh-kai-diasfalish-poiothtas-sthn-ekpaideysh.html

To Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών οργανώνει Επιμορφωτικό Πρόγραμμα 65 διδακτικών ωρών, με τίτλο: «Αξιολόγηση και Διασφάλιση Ποιότητας στην Εκπαίδευση».

Σκοπός του επιμορφωτικού προγράμματος είναι η διάχυση των θεωρητικών και μεθοδολογικών αρχών της Αξιολόγησης και της Διασφάλισης Ποιότητας στην Εκπαίδευση, μέσα από ένα οργανωμένο δίκτυο ειδικευμένων επιστημόνων και ερευνητών. Ειδικότερα, επιδιώκεται η ανάπτυξη ενός γόνιμου διαλόγου και η καλλιέργεια μιας «κουλτούρας αξιολόγησης» μεταξύ ενηλίκων πτυχιούχων, οι οποίοι πρόκειται να εργαστούν, εργάζονται ήδη ή ενδιαφέρονται για το χώρο της εκπαίδευσης.

Το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα απευθύνεται σε :


· Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης

· Εκπαιδευτές και Στελέχη Συνεχιζόμενης Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης

· Παιδαγωγούς, Συμβούλους Σχεδιασμού Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων

· Φοιτητές όλων των εκπαιδευτικών αντικειμένων, οι οποίοι θα απασχοληθούν στο χώρο της εκπαίδευσης.
· Εργαζόμενους σε Πανεπιστήμια και εκπαιδευτικούς οργανισμούς.

· Κάθε ενδιαφερόμενο.


Ο αριθμός των ατόμων σε κάθε γκρουπ θα εξαρτηθεί από το συνολικό αριθμό των αιτήσεων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


Το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα θα διεξαχθεί σε αίθουσες του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται δύο φορές την εβδομάδα, (5 ώρες) απόγευμα και θα ολοκληρωθούν σε 13 συναντήσεις.Θεματικές Ενότητες Επιμορφωτικού Προγράμματος:

Μέσω των εισηγήσεων και των συνεργατικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, θα αναλυθούν ζητήματα που αφορούν τις θεματικές ενότητες:


Η έννοια της «ποιότητας» στη διοίκηση οργανισμών της εκπαίδευσης

Ποιότητα και Εκπαίδευση

Διασφάλιση Ποιότητας στο Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστημα

Εισαγωγή στην Αξιολόγηση

Το θεωρητικό Πλαίσιο της Αξιολόγησης

Η Μεθοδολογία της Αξιολόγησης

Δείκτες Αξιολόγησης

Εφαρμογή Μεθοδολογίας Αξιολόγησης 1: Αξιολόγηση στη Σχολική Μονάδα

Εφαρμογή Μεθοδολογίας Αξιολόγησης 2: Εκπαιδευτικό Υλικό και Λογισμικό

Εφαρμογή Μεθοδολογίας Αξιολόγησης 3: Αξιολόγηση Πανεπιστημιακού Τμήματος


Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να συμπληρώσουν την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την παρακολούθηση του Επιμορφωτικού Προγράμματος και να την αποστείλουν μαζί με αναλυτικό βιογραφικό στην ηλεκτρονική διεύθυνση equas@admin.uoa.gr ή με φαξ στον αριθμό 2103689691 μέχρι τις 4 Ιουνίου 2012.

Tηλέφωνα επικοινωνίας : 210-368 9660 και 210-368 9653


Οι ημερομηνίες διεξαγωγής οριστικοποιούνται με τη συμπλήρωση των απαιτούμενων συμμετοχών ανά τμήμα με βάση τη λίστα εκδήλωσης ενδιαφέροντος, οπότε και ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για την ολοκλήρωση της συμμετοχής τους και για την ακριβή ημέρα και ώρα έναρξης του Επιμορφωτικού Προγράμματος. To κόστος συμμετοχής είναι 250 ευρώ και 120 ευρώ για φοιτητές και ανέργους.

Με την ολοκλήρωση της παρακολούθησης του Επιμορφωτικού Προγράμματος, θα χορηγηθεί στους συμμετέχοντες «Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης στο Θεματικό Αντικείμενο της Αξιολόγησης και Διασφάλισης Ποιότητας στην Εκπαίδευση».

Ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του Προγράμματος

Αστέριος Δουκουδάκης

Καθηγητής ΕΚΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανδρέας Κ. Μπουρλετίδης (1928-2017)

Αγαπημένε μας Πατέρα, Μας λείπεις ήδη πολύ.. και ας  έχουν περάσει μόνο μερικές ώρες από την « αναχώρηση » σου, όπως συνήθιζες με το...