Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Όταν η τέχνη της διοίκησης επιχειρήσεων συναντά την εκπαίδευση μέσα από το δρόμο του E-Learning: Το επιμορφωτικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου






https://e-epimorfosi.aegean.gr/badmin-home



Πολλές φορές μέσα από τη στήλη του συγεκριμένου blog έχω επιχειρηματολογήσει για την ανάγκη εισαγωγής του e-Learning σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και ιδιαίτερα στην κατάρτιση. Η συμβατική επιμόρφωση είναι ιδιαίτερα δαπανηρή, με αβέβαιη αποτελεσματικότητα και χαμηλό δείκτη ενδιαφέροντος για τους ενήλικες.

Το ερώτημα είναι πως και γιατί συντηρείται..Το πως?..Μέσα από "δωράκια".. "κουπόνια".. και "επιδόματα". Δηλαδή ο εκπαιδευόμενος δεν ενδιαφέρεται πραγματικά να παρακολουθήσει. Επί της ουσίας έρχεται κυριολεκτικά με το ζόρι διότι περιμένει στο τέλος της διαδικασίας να πάρει κ;άποιο χρηματικό επίδομα και να εξυπηρετήσει την επιχείρηση στην οποία εργάζεται και η οποία με τη σειρά της αναμένει  αποζημίωση από τη συμμετοχή της σε τέτοιου τύπου προγράμματα.

Το "γιατί" δεν μπορώ να το απαντήσω.. Ίσως το θέμα αγγίζει τα όρια της "μεταφυσικής"..Γιατί δεν υπάρχει καμία λογική εξήγηση, στο γεγονός της προσπάθειας συντήρησης των υποδομών των ΚΕΚ μέσα από την υλοποίηση προγραμμάτων από το ΕΣΠΑ, δηλαδή καθαρά επιδοτούμενων. Τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης επί της ουσίας δεν βγαίνουν προς τα έξω να "πουλήσουν" προγράμματα αλλα περιμένουν να αναλάβουν προγράμματα αλλιώς δεν μπορούν να δουλέψουν.

Πέρα και πάνω από αυτή την ιδιότυπη βιομηχανία, υπάρχει η ανάγκη για ουσιαστική επιμόρφωση. Η ουσιαστική επιμόρφωση περιλαμβάνει απόκτηση σύγχρονης γνώσης, με αυξημένη επιστημονική εγκυρότητα αλλά και ευελιξία στην υλοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Διαβάζω και παρακολουθώ στο χρόνο που μπορώ, χωρίς να μετακινούμαι και χωρίς να νοιώθω ότι χάνω το χρόνο μου άσκοπα. Παράλληλα έχω τη δυνατότητα να παρεμβαίνω, να ρωτώ άμεσα πράγματα που με ενδιαφέρουν, να παίρνω ανατροφοδότηση και να βελτιώνομαι.. Ίσως το πιο σημαντικό απ όλα είναι το γεγονός ότι μέσα από ένα τέτοιο πρόγραμμα γίνομαι μέλος μιας μεγάλης εκπαιδευτικής κοινότητας, της εκπαιδευτικής κοινότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Εκτός των άλλων θα έχω τη δυνατότητα να διερευνήσω το χώρο της διοίκησης των επιχειρήσεων, μαθαίνοντας και χρησιμοποιόντας τα πιο σύγχρονα εργαλεία επιχειρηματικής ανάλυσης, όπως αυτά προέκυψαν και δημιουργήθηκαν μέσα από πολυετείς έρευνες των μελών ΔΕΠ και του επιστημονικού προσωπικού του ιδρύματος. Στη συγκεκριμένη συγκυρία όπου η  επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών και η αβεβαιότητα για τη έκβαση της δημοσιονομικής κρίσης επηρεάζουν αποφασιστικά την επιχειρηματική δράση και τη διοίκηση, χρειάζεται ουσιαστική γνώση και ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων για να μείνουμε όρθιοι.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης φέρει τη σφραγίδα και την υπογραφή ενός σημαντικού δασκάλου της εκπαίδευσης στη διοίκηση επιχειρήσεων, του Νίκου Κωνσταντόπουλου Αναπληρωτή Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι πρόκληση και ευκαιρία η συμμετοχή στα διαδραστικά του μαθήματα.

Η κρίση χρειάζεται επιμόρφωση και όχι ψυχοθεραπεία..Ας προσέξουμε όλοι τις επιλογές μας γιατί δεν έχουμε ούτε χρόνο ούτε χρήμα για χάσιμο
 
ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Η αίτηση εγγραφής γίνεται ηλεκτρονικά στην ακόλουθη διεύθυνση




ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Στην ιστοσελίδα του προγράμματος


Για Θέματα Προγράμματος Σπουδών και λοιπά Επιστημονικά Θέματα:

Αρμόδιος: Νικόλαος Κωνσταντόπουλος

Τηλέφωνο: 22710 35169 & 6976445036

E-mail: nkonsta@aegean.gr     

Για θέματα Οικονομικής και Διοικητικής διαχείρισης:

Αρμόδιος: Νίκος Λάμπρου

Τηλέφωνο: 22410 99425

E-mail: labrou@aegean.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συμμετοχή στο 5ο Φεστιβάλ Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας GRBossible, που διοργανώνει για πέμπτη χρονιά το skywalker.gr

  Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή η συμμετοχή μου στο 5 ο Φεστιβάλ Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας GRBossible , που διοργανώνει για πέμπτη χρον...