Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2012

«Ο ρόλος των κοινωνικών δικτύων και του Web 2.0. στην εκπαιδευτική διαδικασία».


«Ο ρόλος των κοινωνικών δικτύων και του Web 2.0. στην εκπαιδευτική διαδικασία».


(Στρογγυλό Τραπέζι, στο πλαίσιο της διημερίδας με τίτλο «Τεχνολογίες Αιχμής στην Εκπαιδευτική Πράξη» )

Το Σάββατο 3 Μαρτίου, 10.00- 11.45 πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων «Οδυσσέας Ελύτης», των Σχολών ΑΥΓΟΥΛΕΑ –ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ Στρογγυλό Τραπέζι με αντικείμενο συζήτησης: «Ο ρόλος των κοινωνικών δικτύων και του Web 2.0. στην εκπαιδευτική διαδικασία», στο πλαίσιο της 3ης κατά σειρά διημερίδα με τίτλο «Τεχνολογίες Αιχμής στην Εκπαιδευτική Πράξη»..

Συντονιστής της συζήτησης: Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης, Καθηγητής Οικονομικών Συντονιστής Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Ομιλητές (με αλφαβητική σειρά):

-Καλλιόπη Αθανασίου: Ψυχολόγος - επιστημονική συνεργάτης Μονάδας Εφηβικής Υγείας, Β΄ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών Νοσοκομείο Παίδων "Παν. & Αγλ. Κυριακού"

-Δημήτρης Αχλιόπτας: Καθηγητής Πληροφορικής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

-Νικήτας Καστής: Διευθυντής του Ιδρύματος Λαμπράκη

-Στυλιανός Πρέκας: Μηχανικός Δικτύων στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (Φορέας Υλοποίησης ΤΕΙ Αθήνας)

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ
Στις 3 και 4 Μαρτίου, τα εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου διοργανώνουν, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, την 3η κατά σειρά διημερίδα με τίτλο «Τεχνολογίες Αιχμής στην Εκπαιδευτική Πράξη». Η διημερίδα πραγματοποιείται στις κτιριακές εγκαταστάσεις των εκπαιδευτηρίων, Ελευθερίου Βενιζέλου 112-114 στο Περιστέρι, και αντικείμενό της αποτελεί η εισαγωγή, χρήση και αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στην εκπαιδευτική διαδικασία. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο 211-5002300.

Δήλωση συμμετοχής

https://avgouleaschool.wufoo.com/forms/p7x3r3/

Αναλυτικό Πρόγραμμα - Πρόγραμμα με μια ματιά - Αφίσα

http://www.avgoulea.gr/userfiles/PROGRAMME(2).pdf

Που απευθύνεται

Η Διημερίδα απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε ακαδημαϊκούς και φοιτητές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σε καθηγητές και φοιτητές κολεγίων-επαγγελματικών σχολών, σε γονείς και τέλος σε εκπροσώπους Υπουργείων και Δημοσίων Υπηρεσιών.

Στόχοι διημερίδας

Να δοθεί βήμα σε αξιόλογους και εμπνευσμένους εκπαιδευτικούς, που προέρχονται είτε από το δημόσιο είτε από τον ιδιωτικό τομέα, να παρουσιάσουν μέρος της δουλειάς τους και να καταθέσουν τις προτάσεις τους σε συναδέλφους, με επιδιωκόμενο αποτέλεσμα τη βελτίωση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου.

Να δοθεί η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς που θα παρακολουθήσουν τις εργασίες της διημερίδας να ενημερωθούν για τις δυνατότητες που τους παρέχουν οι νέες τεχνολογίες κα παράλληλα να ανταλλάξουν ιδέες και πρακτικές προκειμένου να επιτύχουν την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των σύγχρονων εκπαιδευτικών εργαλείων.

Να καταγραφεί και να αποσαφηνιστεί το τοπίο μέσα στο οποίο μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία της χώρας μας, ενσωματώνοντας δημιουργικά τις νέες τεχνολογίες στη διδακτική τους καθημερινότητα ώστε να καταστήσουν το μάθημα πιο ελκυστικό και να καλλιεργήσουν την ενεργό συμμετοχή των μαθητών τους στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανδρέας Κ. Μπουρλετίδης (1928-2017)

Αγαπημένε μας Πατέρα, Μας λείπεις ήδη πολύ.. και ας  έχουν περάσει μόνο μερικές ώρες από την « αναχώρηση » σου, όπως συνήθιζες με το...